.. aku kembali ..

.. assalamualaikum belog kuh . akhirnya aku kembali berblogging dan menaip utk tatapan korang sume . huu . lame btol x update belog ni . maw dekat 3 , 4 bln jgk belog ni x disentuh dan insya'allah, lepas ni akan ada entry entry terbaru =) tunggu tau !

ke mana aku menghilang ??

.. aku x hilang la . cuma aku dapat keje dekat 1 tadika swasta @ taman melawati . and skrg aku dah benti pun . jgn di tanye kenape . huhu. kejap je kan aku keje . bukan ape , cuma niat di aty nk smbung blaja , tapi ade sikit mslh . so mslh tu kene selesaikan dulu , baru bole pkir psal blaja . dan skrg aku kembali tanam anggur yg x taw smpy bile nk bebuah . haha . tapiii .. x bemakne aku dh benti keje kat tadika tu aku akan dok saje kat umah . no ! duit x masuk maa .. aku dh pn dpt keje sambilan atas bantuan abg ipar aku . walaupn x lame mane , sekurang kurangnya poket aku terisi jugak =) alhamdulillah . drpd xde buad pape kt umah kan , lebih baik cari duit poket . ade gak faedahnye ye dak .

untung la sape yg dh ade kje & gaji masyuk . *sentap tibe tibe lak aku kan.
untuk awak : keje kuat k .. =)


.. Sumpah Rindu


.. assalamualaikum rakan blogger sekalian . selamat pagi ! =)

hmm , korang puasa x hari ni ? kalaw puasa angkat tangan ! hee . pagi pagi camnih ntah x taw nak buad apa kan . lepas sahur tadi terus pegi mandi then solat subuh . hah , dah mandi pagi pagi camnih memang segar bugar la mata ni x boleh nak tidow dah . tunggu apa lagi selain capai lappy kesayangan & tergerak pulak hati ni nak update belog .

2 , 3 hari ni aku x post entry baru bukan sebab malas atau apa , tapi busy dok baca tuto2 yang ada dekat blog * cik lyssa * yang cute 2 . hee , banyak tuto2 berguna yang dia buad . aku pun apa lagi , mula lah nak edit & tambah itu ini dekat belog aku demi men'COMEL'kan lagi belog yang x seberapa nih . huhu . antara banyak banyak tuto yang cik lyssa buad tu , banyak jugak yang aku dapat ikut . memang gumbira je rasa hati ni bila dah berjaya buad & lihat hasilnya , tapi ada jugak yang aku x dapat nak ikut ntah x taw pasal apa . contohnya , bila aku nak cari kod yang cik lyssa bagi tu , x ada pulak . bila buad sekali lagi pun sama jugak x boleh . buad berkali kali & seterusnya pun x dapat jugak ! argh ! tensen betol . hmm , bila dah tensen aku pun jadi malas dah nak teruskan usaha aku . terus batalkan niat nak letak benda tu dekat belog aku . kesian aku kan ?

**************************************************
oke la , tutup cerita pasal tuto2 tu . berbalik pada tajuk entry nih tadi , ouh ! sumpah aku rindu mereka mereka yang aku pernah ajar sebelum ni .

*rindu nak buad rutin pagi setiap hari .
*rindu nak buad aktiviti luar untuk mereka.
*rindu nak ajar mereka buat kolaj , origami , mewarna & banyak lagi la ...
*rindu nak dengar suara suara yang memangil cikgu AISYAH !

sweet & comel sangat mereka mereka tu . kalaw lah dapat peluang mengajar dekat sekolah tu lagi kan best . tapi mana la nak dapat kan . masa tu tengah praktikal boleh la . sekarang dah habes , x dapat dah la nak mengajar murid murid pra utarid tu lagi . tiap kali aku teringat pasal budak budak tu , aku tengok balik gambar gambar kenangan . nak mengalir air mata pun ada kadang kadang . rindu sangat sangat . baru aku dapat rasa perasaan seorang guru yang terpaksa berpisah dengan anak anak murid dia . touching wehh ! seronok jadi cikgu nih sebenarnya . boleh terokai dunia setiap anak murid dan kenal perangai @ kerenah masing masing . nakal tu dah semestinya . budak budak kan .

*err , ada keje nak buad pulak , hanya mampu upload gambar je . =)


* ammar , aiman & zamarul *

* ainf syafieka *

* bersama cikgu fairus (member praktikal aku daa)

*peace yaww ! =)*

* 1 2 3 nyanyi !! *

*aktiviti luar*

* time nih GPK tgh observe ! huwaa .. dh la dtg mengejut .. *

*salah satu hasil kerja mereka , kolaj kucing*

*kolaj kapal terbang*

*origami baju*

*fahmi & najwa . hari hari nak gaduh . =)

oke , itu sahaje . sebenarnya banyak lagi , tapi x kan nk upload satu album tu dekat sini kan . hee . =))


bye bye !



.. Wordless Wednesday #1






" MISS YOU ! "
@_@

.. mainan tidow aje

.. huihh , malam tadi mimpi something . tapi mimpi yang agak menyakitkan , memusykil kan dan yang agak pelik . kenape ye tiba tiba mimpi yang macam tu ? ada makna disebaliknya atau hanya mainan tidow aje . atau hanya mainan perasaan ? esh ! x bole jadi nih . nak kene tanye tuan empunya diri jugak pasal mimpi aku nih . mintak mintak mimpi aku tu salah . . .



*pernah aku terdengar orang cakap , kalaw kita mimpi sesuatu yang buruk @ sedih , bermakna kita akan terima sesuatu berita baik . kalaw kita mimpi sesuatu yang baik , bermakna kita akan terima sesuatu berita yang buruk @ menyedihkan .*

*tapi ini cuma apa yang aku pernah dengar . betol atau x aku sendiri pun x taw . yang penting kita x boleh terlalu percaya kan sesuatu yang belum pasti . betul x kawan kawan ?

***

.. mari singgah =)


** heyy , malam ni nak share something dgn rakan rakan blogger semua . my sis in law baru je bukak kedai menjual baju baju yang cantik cantik di import dari Indonesia . untuk pengetahuan korang jugak , my sis ni berasal dari Jakarta , Indonesia . datang menetap dekat sini after getting married dgn my 1st bro . then my sis decide nak terus tinggal di Malaysia dan mencuba nasib untuk membuka perniagaan . if ada yang berminat , korang bole add my sis dekat fb beliau .


#1 more thing , my sis ni jugak berniaga secara online . so , banyak jugak la tempahan dari customer di merata rata tempat baik dari dalam serta dari luar semenanjung . boleh tengok barangan yang dijual di bawah ni . =)


* atau sambil sambil korang hangout dengan kawan kawan dekat kl tu , boleh la terus singgah kedai my sis di ARKED GSH, LOT G05, GROUND FLOOR, NO.72 jln. TAR, KUALA LUMPUR (selepas KAMDAR, opposite SSF)

* my sis @ owner
*masa ni pengacara WHI (wanita hari ini) datang buad liputan pasal telekung & ada masuk dalam WHI hari tu berkenaan tajuk "wajarkah mengayakan telekung"


that's all . thanks ! =)

.. saja saja


.. heyy , dah masok hary ke 5 puasa . kaw orang puasa x ? aku puasa (kowt!) =) rasa sekejap ja kan . pejam celik pejam celik pasni dah nak raya pulak . wahh ! raya lah ! nak pakai tema warna apa tahun ni ? warna warni okey x ? haha~ ! nak tanya incik sayang lah tahun ni dye nak pakai warna apa . maklum lah , tahun ni ramadhan pertama aku dgn incik sayang . teringin nak pakai baju warna sama . hikhik ! macam lah boleh beraya sama sama dgn dye kan . =p

* azam ramadhan tahun ni nak tuwunkan siked berat badan . haha~! siked pon jadi la .
* nak berbuka puasa sama sama dengan incik sayang . mintak mintak dapat la kan . 1 hary ja pon oke . alang alang sekarang dye dah dekat . =))
* nak pegy semayang terawih tiap tiap malam (kecuali cuty owg pompuan !) =p
* nak siapkan sehelai baju kurung yang dah lama aku ptong tapi x jahit jahit sampai sekarang . punya la malas aku nih .

** setakat ni , tu jela yang aku nak tunaikan . ngee ~ =)

** nih gamba lama . nak badan macam ni balik boleh x . huwaa~!


♥ new baby was born !!


NUR ERYNA MARISSA BTE IMRAN =)

*pergh nama dia bagaikan artis . boleh tahan jugak abang aku cari nama untuk anak ke empat dia ni . haha . entah berapa hari dia fikir untuk nak dapatkan nama macam ni . cantik nama ni kan . secantik baby ni bila besar nanti . INSYA'ALLAH . tahun lepas 1st raya dah keluar sorang hero , tahun ni keluar pulak sorang lagi heroin. tahun depan macam mana pulak ? haha . mungkinkah ada lagi sorang ? atau 2 orang ? nantikan sahaje . lalalalala .=pp


.. happy belated birthday !!

.. walaupun dah terlambat , aku tetap nak post entry ni jugak jugak . nak taw sebab apa ? kat bawah ada jawapan . huhu .

.. HAPPY BELATED BIRTHDAY buad :

* mak * (Puan Faridah Hanom Bte Shaari) 4 Julai
* angah * (Imran Musa @ my 2nd bro) 21 Julai
* kak wani * (Norezawani bte Salleh @ my sis in law) 31 Julai
* GG * (Azizi Bin Musa @ my 3rd bro) 29 Julai

# semoga dikuatkan iman , dipanjangkan umur , dikurniakan kesihatan yang baik serta berpanjangan , diberkati rezeki & ditabahkan hati . with love -aisya muse-

tapi yang buad aku terkilan sangat birthday mak la . entah macam mana aku boleh lupa tahun ni . sedar sedar dah pertengahan bulan . lagi pun masa tu aku bukan ada dekat rumah . aku tengah busy dengan persiapan untuk mengajar sebab lecturer aku nak datang observe . sory ye mak , x pasal pasal tahun ni x dapat celebrate birthday mak =( sebabnya dalam family , aku je yang tukang ingatkan adik beradik semua pasal tarikh tarikh hari jadi semua orang . huhu . rasa bersalah pun ade . tapi tak ape lah ye mak . tahun depan kita celebrate besar besar punya ! buad jamuan untuk empat empat sekali + new baby yang juga lahir pada 25 julai 2011 ( Nur Eryna Marissa bte Imran)


HAPPY BELATED BIRTHDAY jugak buad rakan rakan blogger yang lahir pada bulan Julai .. MAY GOD BLESS ALL OF YOU .. AMIN .. =)


**** ^___^ ****



.. beralih arah ..


************************************************
hari ni tiba tiba aku beralih arah . tiba tiba aku berubah hati . tiba tiba aku jadik minat gila babun kat gambaq bawah ni !! huwawawa .

>_<



***********************************************
santeknyeeeeeeeeeeeeee !!!!

8-)

.. ANNISSA ..

.. nih nak bagitaw la dekat kaw orang semua kan , cerita ni memang best la . sampai aku x sabar nak tunggu apa kesudahan cerita nih . tapi satu je yang aku sakit aty . dah la minggu lepas aku tertinggal 3 episod . disebabkan penyakit "PELUPA" la nih . omak aii !! dah beranak pinak kot semut dalam badan aku ni sampai aku jadi lupa lebih dari orang nyanyok ! bhahahaha . nih tadi pulak aku terlepas jugak nak tengok cita nih sebab bola punya pasal la ni . malaysia lawan chelsea . adoiyai ! dah la episod malam ni pasal dah kantoi balqis tu isteri kedua farid . macam mana la agaknya reaksi si anna tu kan . kesian dia . apa apa pun , kena gak tengok dekat tonton.tv3 nih . bye bye ! =P

.. nak boleh x ?


.. entry kali ni agak over dan agak demand la siket kan . maklumlah , semua orang dalam dunia ni mahu memiliki sesuatu yang mereka sangat sangat suka . cuma kesungguhan untuk mendapatkan sesuatu itu lah menjadi faktor utama . lain lah ada yang sanggup memberi dengan seikhlas hati kan kan kan . contohnya pemberian dari insan insan yang kita sayang such as family , kawan kawan atau si kekasih hati . tapi semua yang kita mahu kan bukan boleh minta minta macam tu je kat orang kan . kita yang nak , kita usaha lah sendiri . betol tak ? =) aku pun banyak benda yang aku nak dan masih belom dapat . usaha pun masih belum 100% sebabnya aku belom kerja lah . hehe . memang tak la kan nak dapat senang senang macam tu je . hmm , nampaknya berangan je la dulu . bhahaha .

*benda 1st yang aku target nak beli dulu bila dah kerja nanti.........


binatang nih sangat sangat lah berguna pada aku . xde dia , memang patah kaki aku nak pergi mana mana . sekarang pun aku guna kereta family . yang bukan HAK aku . ni japgi x lama lagi akan turun pulak pada adik aku . mybe lah . mana tak nya , kereta yang aku pakai sekarang nih dari kakak aku mula mula dapat lesen kereta . masa tu kalaw x silap , aku masih budak budak sekolah rendah lagi taw . tengok sekarang umur aku dah 21 tahun , lame x lame kereta tu berkhidmat dengan family aku . aku start pakai kereta tu dari mula mula aku masuk belajar dulu . dah 2 tahun lebih la kalaw nak ikutkan . sebab tu aku nak ada kereta sendiri . baru puas hati kan nak pergi mana mana dengan harta sendiri . tapi korang jangan salah faham pulak . tak semestinya kereta yang aku nak tu MYVI . kereta lain pun ok what . cuma aku saja guna pic myvi nih pasal cantik plak kan aku tengok . =p kan best kalaw boleh buat macam ni ,

"anak bertuah : ayah ! nak myvi baru !"
"ayah : oke , esok kita g order !"

bhahahahha . memang bertuah punya anak la kan kalaw macam tu punya sporting si ayah . apa ? ingat beli kereta macam beli KFC ke ha ? boleh order senang senang dekat kaunter .

*yang kedua ....
aku nak yang ni weh . aku nak jugak ! HUHA~ yang NIKON pon oke jugak ! x kisah la antara dua ni pon . best nya kalaw dapat benda alah ni kan . memang aku suka sangat . korang agak agak aku boleh dapat tak beli benda nih . huwaa ! akan aku beli jugak kamera nih . wait & see yaww ! bhahahha . jangan nak berangan dulu lah , g carik kerja dulu . dah kerja nanti baru lah boleh berangan angan macam mat jenin . tp kan .. boleh x kalaw .... EN.SAYANG belanja kamera ni satu ! =)) hehehehehehehe ..

*yang ketiga .....




ha yang ni pon aku nak jugak ! orang lain pakai touchscreen kaw pon sebok nak touchscreen . HAHA~ adew aku kesah ? normal la tu kan . memang handphone sekarang banyak dah canggih canggih . tapi aku tak nak lebih la kan . dapat yang ni pun aku dah puas hati . tapi kan , aku lama dah pakai sony ericsson , ingat nak jugak lah try guna nokia pulak . tak kisah la kan . bergantung pada keadaan la mana yang aku lebih minat nak beli aku beli lah . biar lah sampai aku dah kahwin ke apa ke . aku tetap mahu ! =)

oke sesi berangan angan suda tamat . apa apa pun , finding work first ! bhahaha .
sekian terimalah kasih ini .

^________^

toink toink !


.. ohOhoii , lame suda aku x hupdate ini belog meh . nk buad cemane kan , bz je manjang . klaw x bz pon aku memang x ade mood untuk berblogging . senang cite "aku malas" nk taip . bhahahha . maklumlah kan , sejak sejak aku abes praktikal nih , memang aku banyak dok umah saje , tapi mase aku banyak habes pada si budak kecik "khalef najmi" . hah sape lagi klaw bukan "anak fruit" aku kan . haih , jage die saje dah macam jage 25 orang budak prasekolah . dan sebut pulak pasal budak prasekolah ni kan , rindu pulak dengan bekas2 anak murid aku kat SK BB 2 . pra utarid memang selamanya dalam ingatan aku . best kowt mengajar budak2 tu . macam2 prangai dan keletah diorang aku terpaksa layan hari2 selama 2 bulan setengah . tapi pengalaman banyak mengajar kita kan , macam mane agaknya bila dah ada anak sendiri yang sebaya dengan mereka2 tu . wahaha . x boleh bayangkan . tapi aku x kisah la semua tu , sebabnya aku memang suka kan budak2 . aku nk upload gambar pon ta boleh meh . tataw apa sebab lappy aku ni nyanyok lak tibe2 kan . nanti la aku bubuh laen bagi tontonan korang oke .

* carik kerja . carik kerja *

hah cite pulak pasal kerja , aku skang nih memang penganggur yang berjaya la nk ckap kan . orang2 lain pon memang ta boleh nk tandingi kejayaan aku sebagai pengaggur ni . agagagaga . omak aii , baru aku taw susa nye nk carik kerja zaman skang ni . sume nk degree aje , dip diowg pandang seblah mate gitu je . ape bole buad kan , dah nasib badan . sungguh pun dah habis belajar , tapi aku belum grad mcm kaw orang yg dah grad tu . sijil dip pon aku belum pegang . jubah konvo pon aku x merasa lagi nak pakai . ntah bile la kan . dengar2 ujung taon ni , tapi mcm x je kan . so , yang bole aku buat skang tunggu dan lihat aje la . tapi sampai bila kan aku nak dok umah saje , niat di hati nk jugak carik kerja sementara yang boleh jadik sumber kewangan sementara untuk aku . bole jadi gile aku doe tak de duit . nak mintak kat parents rase macam malu la pulak dah besar2 cam gini nk meminta2 lagi . what should i do !! hmm . tapi kan , aku nekad la , nak try je keje kat tempat member aku suggest 2 . nak taw kat mane ? kat bangi ler . keje jadik cikgu kat taski abim bangi . jaoh sgt la pulak kan . tapi klaw aku x cuba sampai bila aku nak terperap je kat rumah ni . orang2 dok tanye je "kaw buad ape skang cah ".. kaw keje mane skang cah " . eh3 , banyak pulak soalan diowang tu kan . sabar la wahai insan2 yang bertanya itu , aku bukan tanak kerja la weh , cuma aku perlukan masa . bukan aku dok mengangkang makan tido makan tido kat umah tu , tapi family masih memerlukan aku . terutama mak . sape nak bawak mak pegi pasar beli ikan sayur . sape nak bawak mak pegi rumah nenek , sape nak bawak nenek pegi beli barang2 dapur , sape nk tolong mak jaga khalef . sape nak tolong ambik yana balik skolah bila akak ipar aku besalin x lama lagi , sape nak anta aiman pegi skolah agama kalaw angah keje jauh . banyak bukan ?? bagi lah aku peluang berbakti pada family dulu . nanti dah sibuk dengan kerja entah2 nak balik rumah pon susah . sampai mase nanti aku akan kerja jugak , insya'allah . doa kan aku oke . sape yang tak nak kerja kan . aku dah dapat kerja nanty aku inform la kt korg . =)

* rindu !! *

hmm .. rindunye aku kat en.sayang . bile la pulak kan aku dapat jumpa dia . dah dekat 7 bulan x jumpa dia weh . lame x lame x ? lame kan ? tapi nak buad cemana , jarak yang memisahkan kami . cewahh . agak jiwang la nk ckp kan . mane x nye , sorang kat utara , sorang kat selatan . dia kedah aku selangor . hari ni last day latihan dia , pagi tadi dah selesai kawad perbarisan tamat latihan . tahniah untuk en.sayang . akhirnya dia berjaya buktikan yang dia juga boleh jadi macam arwah ayah dia , jadik seorang anggota polis . saya bangga dengan awak sayang . memang mula2 awak masuk sana awak merungut letih la xckup tidow & rehat la mcm2 kan , tapi dengan kesungguhan awak, akhirnya awak berjaya sampai ke tahap ni . mesti mama dan kakak awak bangga dengan awak . saya tumpang gembira =) . saya sayang awak ! tapi kan , memang rugi sangat aku xdapat tengok en.sayang tamat latihan hari ni , nak buad cemane jauh sangat kat langkawi . aku x mampu nak pegi sane . nasib baik la en.sayang faham aku . dapat tengok gambar2 yang dia mms tadi pon jadi lah . dapat jugak tengok gambar mama & kakak en.sayang . comel kakak dia . boleh kawtim x ? lalalalala . sempat lagi aku kan . hehe . umur pon x jauh sgt beze . kire oke la kan3 . pastu kan , tadi en.sayang bagitaw yang dia ada dengar2 ramai budak2 pulapol dia 2 kena posting kat sabah & sarawak . hah !! no !! memang aku meroyan lah sekejap siang tadi . x bole terima lah weh , lagi bertambah jaoh aku dengan dia . hm nk nanges =( . mungkin ke sampai setahun aku xdapat jumpe dia . bila sedar aku dah lain macam tadi , en.sayang cuba sedapkan hati aku , pujuk perasaan aku . dia cakap klaw betol aku syg dia , aku akan tguu dia walau kemana pon dia pegi . lagi dia cakap , cukup 3 taon , klaw xde pape , die ajak ......... teettttt !! hehehehe .. mane leh kasi taw orang , bende blom pasti . aku pon bile dgr je dia cakap cmtu terus senyum macam kerang wangi . bhahaha . pandai dia ambik hati aku . sy tunggu awak sayang . sy janji ! terima kasih untuk hari yang bermakna ni sayang , sy x pernah alami pon mcm yang berlaku hari ni . awak orang pertama yag cakap macam tu dengan saya . =)) walaupun aku bukan macam couple2 yang lain , yang selalu dating , pegi tangok wayang , mkn malam & banyak lagi , tapi aku tetap happy dengan en.sayang . SMS , MMS , 3G & SuperSavers . itu semua je yang mampu kami buad . tapi kami tetap bahagia macam orang lain . pejam celik pejam celik dah 7 bulan kami berhubung macam 2 je . kita hebad sayang . =) minggu ni en.sayang dah boleh balik rumah . dapat cuti seminggu then kena naik langkawi semula untuk ditentukan tempat posting . huhu . aku pulak yang risaw lebih2 . sy harap sgt awak dpat posting dekat2 taw awk . huhu .

* ngantok ? *

huwaaargghh !!! em , nmpaknye smpai sini je lah entry aku kali ni yek . mate dah x boleh nak celik . maw tidow suda . ape2 pon , enjoy reading story aku yang tah pape ni . bye !

mood : layan THR.GEGAR sebelum tidow =)


.. tinggal 3 minggu lagi ..

.. pejam celik pejam celik aku dh abes praktikum dh .. rase mcm baru semalam aku start .. x puas lagi bermesra dgn budak2 kt preschool 2 .. seronok tahu ! lepas bukak skool holiday ni nnt , ade 3 minggu je lagi aku mengajar .. dan dlm 3 minggu ni la waktu2 yang aku akan di observe oleh guru pembimbing , salah sorang pentadbir skola & sekali lagi observe oleh pensyarah aku .. terrrr!! ketaq lutut ceq !! aritu dh kne observe sekali dgn pensyarah , not bad la .. pensyarah pn jenis okey , bole bawak berunding .. alhamdulillah , markah hari 2 pn kire okey la bg aku .. biase la kan 1st time , banyak lagi kekurangan dlm p&p aku .. cume 1 masalah je , budak2 ! ouhh tidak , mereka2 itu sangat banyak cakap bile ade orang lain datang , so agak susah jugak la nk control kelas time 2 .. harap2 time observe akan datang ni budak2 okey la , x buad perangai .. now aku tgh pening kepale pikir nak ajar ape time kene observe nanti .. susa kowt tema "kenderaan udara" .. x banyak idea yang aku dapat .. bile search2 kt google , yahoo , yang ade sume same je .. worksheet je banyak .. slide show pon ade but itu x cukup lagi untuk tempoh seminggu .. haishh!! mane nak cekau ni .. tp xpe la kan , aku tetap akan cari jugak sampai dapat bekenaan tema 2 .. nanti klaw ade aku post entry baru okey ! =)

*************************

esok jumaat ! yeay !

kenape dgn hari jumaat ?? ape istimewanya hari jumaat ?? dan kenape hari jumaat hari yg pling aku tunggu2 ?? korg sume nk taw ?? hehehehe.. actually hari jumaat memang la hari yang baik bagi umat islam .. tp ade sbb sampingan disebalik 2 .. okey la aku story la kt korg kn , korg taw kn yg hari jumaat negeri2 mcm terengganu , kelantan , kedah diowg sumenye start cuti hari jumaat .. bkn mcm kite , cuti start hari sabtu .. yg buat aku sukew sgt dgn hari jumaat ni bkn ape, al maklumlah my bie adew kt kedah skng ni , bemakne esok my bie cuti .. dan aku sukew sbb esok boleh gayut + texting + 3g dgn my bie puas2 !! hahaha .. poyo x aku ?? poyo kan ?? aku kesah apew ?? =PP yela , kaw org bole texting 24 jam dgn hubby kaw org kn.. aku x boleh sbb bie aku kt dlam pulapol , mne bley gune fon waktu hari bekeje .. klaw selindung2 pn just bole texting waktu mlm sblum bie tidow .. tp jd la kn , e2 pn dh ckup buat aku lpas rindu kt die .. huhu .. rindu la weyh , 6 bln bkn kjap ouhh .. sgt lame ! @_@ tp kan , x lame dh bie nk tamat latihan .. alhmdlillah bejaye gak die betahan dlm 2 .. kne ragging kaw2 pnye .. ksian bie .. tp xpew , bie kuat & bie bole buat ! =)) olwez pray 4 him .. skrang ni aku xtaw ape nk buat m'mndangkan bie aku kne sentry mlm ni .. so kne tggu bie abes sentry la , then texting + tidow = happy :)

mood :: tgh lyn lagu jiwang ..
stings - seandainya tuhan mengizinkan .. ^___^

.. skool olidey !! =)

assalamualaikum .. huuhh , lame beno teman x meng ' update' belog teman ni haa .. smpay dh berabuk la gamaknye .. mklum lah, awok bz .. xde mse nk on9 & update belog nih .. tp klaw on9 pon , kdg2 idok la ade idea nye nk tulih pape kt belog ni haa .. sbb 2 lah teman lame hilang .. huhu .. oke lah . versi usop wilcha dh abes ye , agak tegeliat jari jemari aku nk menaip supo usop .. kikiki .. itulah gamaknya x ngambik typing education .. =pp

*******************************************************************************
wehh , skang cuti skola laa.. taw x taw x ?? tipu la klaw sape yg ckp x taw 2 kan .. hehe .. mklum lah , sejak2 jd cikgu nih , letih yg teramat la sgt kn .. walaupun profesion aku just sbgai cikgu prasekolah , tp keje aku sejibik la dgn keje cikgu2 arus perdane .. mksdnye cikgu2 yg mengajar bdk tahun 1 - tahun 6 la .. tp kn , best taw klaw korg nk taw .. hari2 aku mengadap bdk2 , pastu hari2 jgk aku dok layan kerenah diorg .. mcm2 prangai aku jmpe .. tp ade 1 bnde aku pling sukew & terharu bile murid2 pgl aku "CIKGU AISYAH" ,, hehehehe... rase cm x pecaye lak kan .. dh jd cikgu aku ni .. walopun skadar cikgu praktikum .. tp insya'allah if adew rezekei aku , gelaran cikgu 2 tetap kekal pada aku .. =) pray 4 me k kwn2 ..
*******************************************************************************
cuti skola 2 minggu ni bg ruang la untuk cikgu2 sume rehat .. huhu .. tmasuk aku skali .. tp cuti2 jgk , keje ttap kne buat .. fail ROS aku x print agy .. jurnal adew yg x siap lg .. adoiss.. xpe2, ade mase agy .. bkak skola nnt , tinggal 3 minggu je lg aku akan mengajar , pastu tamat lah suda praktikum aku .. then , dduk umah tggu graduation day mybe ujung taun ni .. hmm, terase cpat sgt mase belalu .. sedar2 dh 2 taun stngah aku blaja .. alhamdulilah .. bejaye jgk aku abeskn blaja .. lpas ni , aku mesty akan lbih rindu dgn classmate aku yg gile2 otak bin kentang 2 .. haha .. skrang ni pun aku dh rindu diowg mcm nk maty !! jom hangout weh !! reunion2 !! huhu .. mesty best klaw kite sume dpt bkumpul semule mcm dlm kelas .. happening kowt .. =) pape pun , aku syg korg sgt student Kohort 7 Group 1 .. lpas ni msing2 dh buat haluan sndri , xdew dah nk pegy klas , xdew dh nk pegy latihan menari , xdew dh nk kne siapkn group assingment & yg pling penting xdew lg dh mse utk begosip2 dgn korg mcm dlm kelas kn ?? hukhukhuk .. korg jgn lupe echa taw .. friends forever & ever k .. ;)
********************************************************************************
okey lah .. aku xtaw nk tulih ape dh .. ckup stakat ni utk entry kali ni k .. bye sumew , nytes .. ^__^


result.result.result !!

assalamualikum . salam 1 malaysia . cewahh, skema bebeno aku mnjelang nk jadi cikgu nih . hahaha . ape ek entry yg aku nk update ini hari?? setakat yg berlegar2 dalam kepale otak aku nih pasal result jela. haihh. skang nih member2 aku sume dok pakat nak tengok result masing2. tp.. al maklumlah seperti biase server student portal loading sampai student2 dah tmbuh janggut kt dahi. *asal la bingai sangat aku nih, manade janggut tumbuh kt dahi!* zaaass.. abaikan..

haa.. gitu la gamaknye.. tp kan, ape yg buad aku happy smpay nk maty ni sebab pointer aku naik sem nih.. hooreyyy!!! soley.. soley.. ekekeke.. walaupon x bnyk sangat naiknye, tapi ckuplah utk buad aku bangge dengan kesungguhan aku sem ni, huhu.. memang tension bin kusyen btoi la, manyak nk kene setel kowt last sem.. tapi alhamdulillah, aku dapat pulangan yg memuaskan, berbaloi la dengan hasil kerje keras aku, bersengkang mate dok study kol 3,4 pagi.. dah memang perangai aku study last mnit.. baru boleh masok dalam kepale.. =)) yeah ! *jangan tiru perangai buruk sy* .. x elok tidow lewat2 sebenanye, nnt jd beruang panda.. mate bengkak, dalam kelas ngantok.. haha.. btol x btol x ?? btol kan ape aku ckp nih.. ;p anyway, praktikal dah nak start 11 april ni, harap2 pointer makin naik.. *mintak2 dpat 4 flat! fuhh3!! hahaha.. =))


♥..aishiteru.. ♥

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)

*********************

dgr je lagu ni buat aku teringat pd en.kidal . rindu sgt2 kt die . lmbatnye la die nk abes training . dgr2 23 julai 2011 baru die bebas dr training polis tuh . huhu . byangknlah last ktorg jumpe aritu time krismas . 3 bln dh belalu kot . lame x lame x?? bg aku lame sgt . mmg pd dsarnye aku dh biase dpat "bf" yg jauh2 . tp dgn die ni lain . ade sumthing yg buat aku btol2 addict pd die . maklumlah , ape org ckp , KEKUATAN CINTA" haha . menjiwang lak aku kan . tp mmg btol la, itu yg aku rase skng nih even aku & die baru sgt lg . tp alhamdulilah, mak & ayah x halang hbgn kitorg . =)) itu jgk yg buat aku makin hari makin syg && seterusnya makin jatuh cinte . ♥ u aliff ikhwan !! ;)


surat cinta dari UNISEL..

hyee.. baru arini aku ade mood nk update belog nih. sbbnye td mase aku tgh syok2 dok belek purse yg x berisi duit tuh *pokai la mksdnye*. tetibe t'jumpe lak "SURAT CINTA" dr UNISEL. alamak!!! mcm mne aku bole lupe psal surat nih. huhu. maty la aku. ayayaiiii. @_@


pastu aku bace2 balik ape yg die tulih kt surat tuh. naseb baik kt bwh surat tuh die ckp tempoh bayaran yg diowg bagi tuh 2 minggu dr tarikh surat nih. aku tgk balik tarikh surat tuh "21/03/2011", fuhh !! lega maknyah!! maknenye ade beberape ari lg utk aku memecut tekan minyak kete && pegy buat bayaran sebanyak rm** kt pejabat hal ehwal pelajar. haihh, selame 2 taon stgh la aku kt unisel tuh, knape la mase ari last aku kt unisel dpat lak surat cinta. salah parking je kowt.. kebetulan time tuh aku ade taklimat pasal practicum. so, aku park jela kete tuh kt seblah bangunan F.O.B (faculty of bussiness) dekat skit aku nk g bilik taklimat tuh. mslahnye bkn aku sorg, lect2 && sowg agy mmbe aku pon same paking kt tepi tuh. bole lak lect aku x kene saman. yg kene aku && mmbe aku jek. hampeh!! kecoh la pakgad nih!! grrr!! lempang laju2 kang. saje nk bg aku ingat la 2 kjadian mase hari last kt unisel tuh. benci tahu! tepakse la aku pegy bayar jgk esok memandangkan diowg akan terus kreditkan kt dlm akaun klaw aku x byar cash terus kt pjabat. kn ke naye dh jd outstanding balance dlm financial list aku. aku tamaw ade hutang la weyh! bikin susah aje la management unisel nih. huh! naseb baik aku abes study dh kt ctu. huhu.

**begitu lah saje kisah *SURAT CINTA* dr unisel . saje nk kongsi dgn u all.. thanks pd sape2 yg sudi bace. byee2! ^__^

♥ Raja Segala Buah ♥


hai pacik2 macik2 adik kakak serta abg2 skalian.. mari3 kite bace 1 entry yg baru di update.. haha.. nih nk cite kt korg sume la kan, psal "raja segala buah" x lain && x bkn buah "DEROYAN @ DURIAN" laa... pergh! giler banyak die berbuah taun ni, mmg puas pewot aku terisi dgn buah durian saje.. (bbuuurrrkkkk!!! eh! sory tersendawe pulak!) ngeee~agak x senonoh ye.. tp mmg btol la, walaopun 1 pokok je yg ade kt tepi umah nenek aku tuh, tp terlebih cukup utk kitorang adik badik sedare mare sume mkn puas2.. siap nenek aku bule jual agy kt owg.. durian kg@asli, sape yg xnk beb.. mmg terbaekkk dr ladang la.. =) nah, korg tgk jela gambo2 kt bwah ni.. nk bg sowg2 sebijik xdpt la kn.. huhu..









* ni la ank buah aku, KHALEF.. owg kutip durian die pon sebok nk kutip.. timpe duri kt kaki baru taw.. =)


*kecik2 dh pndai.. bgus.. barulah btol owg kg.. ;p

**gara-gara teringin**



haa.. korg taw x kuku sape tuh?? kuku aku la tuh.. ni sume gara-gara teringin sgt nk mkn durian ptg smlm, aku nk belah durian tp terbelah kuku.. auchh !! saket tahu !! gune parang lak 2.. naseb baek la kuku.. klaw jari aku terbelah?? maw kurang rm1000 duit hantaran aku nnt.. hahaha.. nmpk skit je tuh, tp darah kua mcm sembelih ayam.. nk pitam je rase smlm.. dh la aku mmg pengecot tgk drah.. kuang3!! =)) kantoi suda.. pastu smlm konon2 ngadew la nk manjew2 g ngadu ngn "si kidal".. nk taw ape die jwb.. "laa, psal pe buas sgt smpai terbelah kuku, owg belah durian gune sudu jek.." ade kew patut?? huhu.. naseb bek jauh, klaw x lame dh aku lempor kulit durian kt die.. cehh3.. x smpay aty kott.. heheh.. ;pp xpew la awok, jnji jari sy still ade n duit hantaran sy still x kurang .. lalalala.. ngee~ oke la.. dh mlas nk taip.. ibu jari berdenyut2 suda.. bye korg.. ^____^

mood :: puas mkn deroyan.. =))
minggu ni minggu durian, so menu tghari pon olweyz tempoyak !! yummy !! haha..

faceblog !! =)

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

♥ tamat diploma ..


syukur alhamdulillah .. akhirnya aku b'jaye gak abeskan pengajian diploma aku dgn sempurna.. hehe.. mmg azab kowt nk abes kan.. jiwe rage dh meronte2 nk abes cpat, x snggup dh nk involve event2 yg buat pening kpale.. hadoii.. dugaan2.. tp bebaloi jgk la aku ase, dpt b'kjesame ngn classmate2 yg gile otak mcm aku .. haha.. best sgt ! nyway, practicum is coming ! aku dh nk start practicum 11 april ni .. fiuhhhhh .. doakan aku ea kwn2.. aku x dpat bayangkan agy suasana aku ngajar bdk2 prasekolah yg comel2 tuh nnt.. srnok ke x ek ?? huhu.. same2 kite nnt kn oke.. if aku free nnt aku cite kt korg k..

*Prasekolah Bukit Beruntung 2, tunggu kedatangan Cikgu Aisyah oke .. !!! hikhik.. c(-:

bz..bz..bz

ouhh.. just nk inform, aku sgt bz skng ni.. x ade mse nk hupdate belog .. sory .. =)

bubu.chacha♥

hello korg . . kali ni aku nk bgtaw korg la kan knape aku ltak nme bubu.chacha nih . . sbb ade gak yg tanye2, knape plih name 2 ?? actlly panggilan "chacha" 2 mmbe lame aku yg tarok .. asalnye die panggil aku cha !! tp time 2 maybe aku pekak bin tuli x dgr die pggl an, die bantai panggil laju2 & banyak2 kali .. jd la chachachachachachachacha smpai la aku pndang die .. bile aku dh pndang die 2, tros melekat nme "chacha" .. dan nme "chacha" ni mengingatkan aku kt mmbe aku 2, fazilah bt abdullah (dyla) .. thanks beb ! =) dari mane dtgnye name bubu 2 pulak ?? ala.. korg pnah tgk x katun kt tv tajuk die "BUBU CHACHA" .. aku amik sempena tajuk cite katun 2 la sebnanye .. hahahaha ... cam comel je kan .. aku pon dgn rasminye gune name 2 tanpe rase besalah curik tajuk cite katun yg dh x ade disiarkan agy skng nih .. so, begitu la sudahnye kisah name "bubu.chacha" 2 .. korg fhm x ?? if xfhm bace doploh kali cmfirm korg akan telebih fhm .. haha! selamat mencube ~ :) ......

mood :: rindu someone !! arrghh !!!! ^___^

ape la nasib ...


hyee .. ape la nasib, dduk sorg2 .. ngadap assignment sorg2 .. masak sorg2 .. mkn pon sorg2 .. bdk2 umah sumew lyn prasaan masing2 .. sorg kua, sorg memekak lam bilik, knon nk jd pnyanyi la kowt.. yg lagi 2 orang balik kg masing2 .. aku ?? nape aku x balik ek minggu ni ?? sebnanye aku bkn xnk balik, tp aku bnyak kije, assignment bratur panjang tggu aku siapkan .. mmg terbaik la kan .. aduh3 .. .. ade sape2 nk tman kan x ?? klaw ade 2 meh la dtg umah .. kt lorong bunga raya 4, seblah umah cik maimun k .. ape2 hal halo aku taw .. =) hehehe ... gile dah aku ni .. jd sengal lak mlm nih an .. aku bosan kowt .. nasib baik ade hero yg tman kan aku msg, '24 jam' tanpa henti .. :) thanks b ! kamu mmg terbaik !! u sokmo2 larh .. ;) ops ! sory eh korg, tetibe cam jiwang lak tyme nih .. haha .. eh! aku cam tringat sesuatu .. ape ek ?? korg taw x ?? hmmm ... ooo !!! ye x ye ... aku lupe mkn ubat !! huhu .. dh 2 minggu aku batuk x baik2 agy smpai skang .. ubat yg aku mkn ni xde fungsi ke hape nih .. layan jela cemane pon .. okey la korg, ade mase nnt aku post entry laen lak k .. byeee.... =)




lantak kaw la !!


" punye la panjang text aku taip, kaw bole blas "ye" .. cume 2 hruf je yg kaw mampu taip ??!! apasal ?? tacink ?? sentap ?? ehh!! aku ade reason yg munasabah la weyy !! kaw pk aku saje2 ke anta text panjang2 gitu .. menyiraappppp je aku arini laa... haihh!!

lantak kaw laaa !!!!!!!



gara-gara si tulang ..


assalamualaikum .. waalaikumsalam ..
aku bg salam, aku jawab salam ..
eh, sukew ati aku la an ..
^____^

ni sumew gara-gara si tulang .. adew kew die dok landing dlm tekak aku .. haish, mcm xde tmpat lain nk dudok .. menyusahkan aku btol la kaw nih tulang !! sbb kaw la aku jd x btol dh skang !! (emo xtntu psal)


gara-gara serpihan tulang kaw yg kecik tuh buat aku demam seminggu taw x !! xckup dgn tu, sbb kaw jgk la tekak aku jd bengkak smpai skng .. x elok2 agy nih .. sape nk b'tggjawab ni haa .. dah la bengkak, datang lak batok .. pergh ! menyiraappppp !!! ase nk tekeluar dah anak tekak ni dok terbatok 24 jam .. haiyoo .. cpatlah kaw sembuhkan saket aku nih, aku nk buat assingmnt kowttt .. x selese d'bwatnye .. ubat makan dah .. ais x minum dah .. ape lg ?? huhuhu ... giler dah aku ni ... @_@ saket weyyyyyyy.............